Mediation voor echtscheidingen

Van echtscheidingen tot de verbreking van een samenlevingscontract en alles daartussen, regel je bij een mediator. De andere mogelijkheden zijn om zelf de documenten op te stellen of dit te regelen via een advocaat. Het zelf formuleren van de ontbinding, geeft vaak de twijfel of je wel overal aan gedacht hebt. Het regelen van de documenten via de advocaat, maakt dat de sfeer en de communicatie veelal verder verslechtert. Daarbij komt dat de kosten, om de ontbinding via de advocaat te realiseren, veel hoger zijn.

Wij regelen het gehele proces, het opstellen van de benodigde documenten met alle toevoegingen die jullie beiden als cliënt daarbij willen. Door de persoonlijke aanpak en grote betrokkenheid, geven we de aandacht die nodig is tot het voor iedereen duidelijk is wat de afspraken inhouden en wat de gevolgen ervan zijn. Er zijn onderwerpen, zoals bijvoorbeeld vermogenszaken, waarover de beslissingen in het proces genomen moeten worden en bindend zijn, maar voor de meeste punten, vooral in het ouderschapsplan geldt dat ze ten alle tijden later aangepast kunnen worden.

Door de emoties is het moeilijk om snel de juiste beslissing te kunnen nemen. Wij laten een overeenkomst pas tekenen, als deze voor beide partijen duidelijk is en zij het er beiden mee eens zijn.

Kinderalimentatieberekeningen of Partneralimentatie worden berekend en zijn in een paar dagen klaar. Deze worden berekend naar de draagkracht van de ouders en de behoefte van het kind of de partner. Voor beide alimentatieberekeningen zijn cliënten vrij om samen te kiezen hoe ze hiermee om willen gaan.

Kinderalimentatie; Ouders zijn verplicht om bij te dragen aan de zorg voor de kinderen.

Partneralimentatie; Als voor partneralimentatie gekozen wordt, geldt dat deze de helft van de duur van het huwelijk is, met een maximum van 5 jaar. Of de partneralimentatie duurt tot het jongste kind de leeftijd van 12 jaar heeft bereikt. Hiervoor geldt de keuze met de langstdurende termijn.

Het regelen van een ontbinding van een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract via mediation duurt minimaal 2 á 3 weken. Het regelen en inschrijven van een scheiding minimaal 4 á 5 weken. Het is altijd mogelijk om op korte termijn met de mediation te starten. Dit kan online of op kantoor in Haarlem of Amsterdam.

Maja Roozemond – Mediator

Contact opnemen

Voor verdere informatie kunt u met ons
contact opnemen via:

06 – 20 43 27 68
maja@roozemondmediation.nl

r00zemondMediation voor echtscheiding