Wie is Maja?

Ik ben echtgenoot en moeder van inmiddels drie volwassen kinderen. Ik ben na mijn opleidingen met mijn man meegegaan naar Venezuela. Daar hebben we ruim tien jaar gewoond als expats. Het was een indrukkwekkende tijd. Ik heb veel geleerd van mijn jaren daar. Ik weet goed wat het is om als buitenlander in een land te leven waar je de taal niet goed spreekt en de cultuur je niet eigen is. Ik weet wat het is om met kleine kinderen ver weg van je familie te wonen.

Na ons buitenlandavontuur zijn we teruggegaan naar Nederland.

Helaas heb ik ongeveer zestien jaar lang last gehad van chronische migraine. Sinds de zomer van 2020 heb ik nieuwe medicijnen en vanaf dat moment ben ik eindelijk migraine en hoofdpijn vrij. De jarenlange migraine heeft mij laten beleven hoe het is om zelf ziek te zijn als moeder en echtgenote. Je leert wat hoop is en hoe je flexibel en weerbaar blijft en aldoor kan terugveren. Je leert hoe enorm beperkt je bent in de mogelijkheden en tijd.

Ondanks de migraine, ben ik op het moment dat de kinderen groter werden, gestart met mijn mediationpraktijk familierecht. Scheidingen regelen vind ik altijd verdrietig, maar het is fijn om als mediator samen met mijn team, de mensen zo goed mogelijk op weg te helpen om hun nieuwe leven zonder oud zeer of wrok te beginnen.

Uit eigen ervaring en de ervaring die ik heb opgedaan in mijn werk, weet ik hoeveel impact het heeft op een kind als je ouders ruzie maken. Sommige kinderen hebben daar trauma’s van die ze jaren meenemen, maar ook als een scheiding minder heftig is, vormt het je toch. Ongewild en onbewust kun je als kind op jonge leeftijd al beslissingen nemen door situaties die je hebt beleefd. Dat kunnen patronen worden waar je naar gaat leven. Diezelfde patronen kunnen je goed in de weg zitten en maken dat je, zelfs op late leeftijd, niet goed in je vel zit. Voor mij is het een missie om de rust in relaties te herstellen. Alleen door zelf stappen en beslissingen te nemen kan je uit de strijd komen. Of je nu beslist om uit elkaar te gaan, of om bij elkaar te blijven, of hulp wilt bij een vechtscheiding, zo snel mogelijk uit de strijd zijn is belangrijk voor jezelf en je omgeving. Het is ook die strijd die je beperkt in je geluk. Daarom doe ik wat ik doe. Ik hoop dat ik mensen kan helpen naar een nieuwe fase in de relatie, waar de strijd en stress en spanning weg is. Iedereen heeft een prettiger leven als de rust in zijn hoofd en lijf terug is.

De begeleiding als individuele relatie-coach ben ik begonnen omdat ik nog liever een scheiding wil voorkomen in plaats van regelen. Ik weet ook dat er te veel mensen uit elkaar gaan die daar later spijt van hebben. Ik wil iedereen helpen die geholpen wil worden, om opzoek te gaan naar wat er te veranderen is, om hopelijk toch een scheiding te vermijden.

Maja Roozemond – Mediator

Contact opnemen

Voor verdere informatie kunt u met ons
contact opnemen via:

06 – 20 43 27 68
maja@roozemondmediation.nl

r00zemondWie is Maja?